Bătaye la Mecdonalz

, ceva despre myne jy un vyral despre Web

– relatare –

hajytagfărăyemoțyy

hajytagcîyne

hajytagprostyegenerală

Ajea,

Vyn

yeu, nu may jtyu când, joy sau vynery, acuma vreo trey săptămâny, cred

Pă la cyncy dymyneața, mă întorceam de la cârcyumă. Nu may jtyu dă la care cârcyumă.

Vyn

beat, ajea, parcă eram jy tristuț sau uytasem să cumpăr ceva, nu may jtyu ce, poate apă, nu jtyu.

Pula mea,

Urc în ksă, îl yau pă Zero să yes cu yel p’aphară, ca să nu se qynuye dymyneață cu pypy, cu astea, să putem să dormym amândoy blană, ajea, lynyjtyțy, phrumos.

Jy zyc

hay că-l scot acuma pă Zero.

În ksă nu phăcuse rele, dormyse cumynte băyatu’, a ajteptat cumynte.

Jy o yau pă bulevard cu Zero, ne plymbam. Să phacă omu` pypy de vreo patruj dă ory, să phacă caca, să ca băyețyy, astea.

Mergeam phrumos, relaxat, pac, hau-bau, nycyo metaphoră la myjloc, nycyun sentyment ascuns în status, nycyun mesaj pentru pulymea cytytoare care ye, orycum, proastă. Pur jy symplu mergeam.

Noapte, drept, phrumos.

La Pharmacye yera desqys, la Emre Baklava, nu

Nycy la Body Shop jy nycy la Nottara.

Pă stradă, nycyun subyect.

Ah, ba nu, era o țygancă cu copyy ey care doarme pă nyjte krtoane, lipiți dă qiojcul uney phlorăryy dyn phață de la Cărturejty, da` orycum mă cac în ya. Stătea acolo întinjy, nu e nymyc dă zys.

Jy traversez, phrumos, cu Zero, prin phață pă la prima agenție dă turism privatizată din Bucurejty.

 

– insert București nostalgia filter, 1990 – 1991, ceva așa, să zicem că e o zi de vară, să zicem că soarele e la ora 17, sau bulevardul e la ora 17, ca să fim corecți cu învârteala cui după cine și că toate blocurile neclintite de cutremurele de la prânz și de seară și-au erupt umbrele peste curțile din spatele lui Magheru, către Grădina Icoanei. filtrul are lumina de afară, galben cu o tentă spălăcită de portocaliu dar, cumva, culorile rămân aceleași, iar pe blocul de pe colț scrie mare, mai mare și mai colorat decât oricunde în altă parte ”J`info Tours”. Am 8-9 ani și traversez de mână cu maică-mea sau cu taică-miu ca să văd orașul. Mă uit la J`info Tours” și mă gândesc că ăsta e începutul unui film de pe VHS filmat în Hong Kong. Poate că Bucureștiul o să ajungă ca Hong Kong, poate că o să fie plin de lumini și de firme. Tot ce contează pentru ca un oraș să fie mișto, e să fie plin de lumini și de firme. Nu am alt criteriu-

Nycy atuncy jy nycy acum.

Asta văd, traversez pryn phață pe la J`ynfo Tours jy asta văd.

Zero merge pă exteryor, eu pă ynteryor. Zero pă exteryor pentru că se may oprejte pă la pomyy ăya dă pă bulevard, se may pyje. Trecem de banca aya jy cum ajungem în phață la curtea la Mecdonalz, yta

B Ă T A Y E, E J T Y P R O S T !

Patru țygănei, trey domny jy o doamnă, pusese cu mîynyle la spate, lypyțy de gard, patru străyny. Nyjte nordycy dintr-ăștya, ceva, mary rău, frayeryy, înalțy ajea jy phoarte galbeny jy alby.

Nu înțeleg oamenyy galbeny jy alby. De ce este cyneva galben jy alb ?! Nu poate jy el să fye may întunecat ?!.

În phyne, cum ar veny yera trotuaru, cum te ducy către yntersecțya dă la Romană, pă stânga copacy, cum zyceam, pe dreapta, gard. Yeu cu Zero stăteam la copacy, lângă noy se bătea ăjtya. Stăteam jy noy, ne uytam la yey, pula mea. Ăya se bătea, noy ne uytam, pe stradă nu trecea nymeny.

Galbenyy ăya, nordycy, ceva, morțyy lor, stătea la prymyre. Îy supărase pe țygăney, dumnezycă jtye ce le-or fy făcut yey la ăya mycyy, dar yera supărațy rău. De fapt, nu yera supărat decât un țygănel, cel may myc dyntre yey, ceylalțy era may rezervațy. Ăyălalțy may mult se uyta jy mânca. Sanvyjury. Doy țygăney jy cu țygănyca mânca jy se uyta cum celălalt țygănel le căra la albyy ăya. Pe rând, la fyecare: jap-jap-jap-jap. Țygănelu` nu ajungea să le dea ca lumea, țopăya, ajea, le dădea în sus dyn sărytură. Ăjtya, galbenyy, nu înțelegea de ce le dă, dar nycy nu se clyntea. Ăla le dădea degeaba, ăjtya zycea: ”but why ?”. Țigănelu` era pe: ”ce uai, futu-ți uai-u` mă-tii ?!” și jap, încă una.

Yeu jy cu Zero ne uytam jy clypeam. Țygăneyy care mânca se uyta jy clypea. Pe vyzeta aya de la non stop de la Mecdonalz, se înghesuyse toțy ăya de la bucătărye, prăjytoryy ăya de cartophy, de morțyy lor, ăya de la casă, era toțy cu capetele înghesuyte pe vyzeta, ca potârnychyle în cujcă, cu capetele poftynd la o râmă ejytă dyntr-un mujuroy dă pă câmp, cu ajea bale se uyta jy săracyy ăjtya la bătaye. Se uyta jy ey jy clypea. Toțy ne uytam jy clypeam cum țygănelu le dădea palme la ăya.

Yera phrumos.

După aya,

unu` dyntre țygăneyy care mânca l-a tras pe ăla care dădea la alby jy y-a zys: ”Hayde, mă, dă-y în pula mea pe ăjtya, că vyne polyțya degeaba”. My s-a părut că avea dreptate. Cred că jy la potârnychyle dă pă geam ly s-a părut la fel. Jy la ăla care le dădea palme la alby y s-a părut corect jy s-a opryt. Synguryy care nu prycepea de ce nu may era bătuțy era galbenyy. Acuma că țygănelu` se opryse dyn a le may da, băyețyy părea jy may confuzațy decât era atuncya când prymea.

Projty rău, ejty nebun ?! Patru cay să-y pună la respect un țygănel de 150 cm, la Mecdonalz.

Jy, mă rog, ajea s-a termynat, țyganyy a plecat către rondu` dă la Romană mâncând, potârnychyle alea s-a întors la făcut cartophy, eu cu Zero ne-am aplecat kpetele jy am început să ne uytăm acolo la pom cum pe pyja yel, yar albyy a rămas cu guryle căscate de stupefacțye că nu may lua bătaye.

După aia,

am fost puțin bolnav. sau poate doar mi-am imaginat că am fost puțin bolnav, oricum ar fi fost, care-i diferența ? nu una prea mare, cel puțin. Nu mai știu ce mai vreau să spun, dacă mai vreau să spun, unde vreau, cum vreau. Toată lumea mi se pare penibilă. Ăia care vor să facă și ăia care îi consumă pe ăia care vor să facă. Ăia care vor like-uri și ăia care dau like-uri. Ăia care vor cârciumă, haine, artă, internet, toți. Singurul lucru nepenibil pe care-l poți face e să nu mai faci absolut nimic. Până nu demult credeam că unicul lucru nepenibil e să faci chestii despre tine, cu tine, dar acum nu mai sunt atât de convins. Pare că, oricum ai da-o, iese penibil.

După aia,

după toate astea, am reluat textul ăsta pe care l-a oprit în urmă cu două săptămâni și nu l-am mai terminat din cauză de boală reală sau ireală și din lipsă de inspirație și după ce i-am terminat partea cu y-uri și când era să-i dau post,

Văd nu știu câte share-uri la un material din Vice cu Web.

Web, clubul pulii mele, despre ăla e vorba.

Bine, acuma Vice e o mizerie ordinară. Toată lumea știe că-i o mizerie, pe nimeni nu mai interesează demult, e așa, de sate. Am scris și eu cu ceva timp în urmă, pe la început, nu mai știu, 2010 – 2011 acolo. Nu mi-e rușine c-am scris, că n-am scris porcării, dar nici nu țin să precizez. Mai mult mi-a plăcut la Cancan, de exemplu. Așa, deci ce fac oamenii, dau pe net un material cu flyere din Web și cu oamenii care au pus pe acolo, pula mea. În 2014, mă ? Vara ? În vara lui 2014 încă se mai face glorie Web-ului. Păi nu, că nu e glorie Web-ului, că nu e nici glorie, nici nimic, e o bulă-ego exagerată a unor tâmpiți, fără vreo relevanță pentru altcineva.

Cum a fost la Ueb, ya să auzym noy cum yera pe acolo ?! Oamenyy care vorbește despre Ueb în 2014, în public, cu discurs, este complet oligofreni. Că ce yera acolo jy cum yera jy mamă, jy mamy, jy yar mamă.

Poveștile ăstora despre Web sunt mai plictisitoare sau măcar la fel de ca poveștile mele despre heroină. Lăsați-l dracului de Web, mă, frate, că nu interesează pe nimeni. Cine are, așa, 27-28 plus și e de pe aici de pe la cârciumă, a fost și la Web și știe cum era, cine e mai mic, i se rupe pula. Pe bună dreptate, deocamdată. Chris Marie, tu știi că pe 1 Mai a existat un club Web ? Este că e ceva fantastic și vitală pentru tine informația asta ?!

Dar ăștia cu Web-ul ce fac ei, de fapt. O șmecherie penibilă și de când lumea. Oamenii sunt complet ieșiți din orice fel de cool și de actual și în loc să aibă obrazul să tacă dracu din gură și să-și vadă de treburile lor, acolo, o dau pe invenție ca să se scoată ei mari mișto contemporani, vorbind despre bălării de acum 15 ani ca să zică că domne, ei sunt legende, de fapt. Au fost și ei, la timpul lor, au înțeles, au cutare. Vrăjeală proastă, auzi titlu, zice: ”Flyere din Web Club, de pe vremea când nu existau hipsteri”. Nu existau hipsteri și acum există ? Care sunt ăia, mamy ?

Gata, hai că m-am plictisit, nu-l mai recitesc să văd dacă este grejely, că ye lung jy my-e lene.

(Selfist profesionist) Pula, e penibil, scrie tu ceva, orice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *